perjantai 7. maaliskuuta 2014

7.3. Treeni 10/4

Tiesin että tällainen päivä on väistämättä tulossa. Päivä jolloin se kaikki tempauksen hinkkaaminen palkitaan. Ennätys kirjataan nyt lukemiin 78 kg.

7.3. - Week 10 / Day 4 - Max Out

Snatch

2*2*40
2*1*50
1*55
1*60
1*65
1*70
1*74
1*77
1*78
80 miss x 3

Clean & Jerk

2*2+2*50
2*1*60
1*70
1*75
1*80
1*85
1*90
94 miss jerk
1*94

Front Squat

5*20
3*50
3*60
3*70
3*80
4*3*90

Ennätysrikkojaiset siis jatkuivat! Tempauksen nousu oli oikein hyvä, painot tulivat aina ensimmäisellä yrityksellä. Latasin 77 ja vain nostin, siinä se. Tuo paino on ollut se kaikkein kovin kompastuskivi, sitä on yritetty aina viime kesästä asti, ja aika monta kertaa on jouduttu pettymään. Ei enää! Lisäsin vielä kilon, siinäkin veto tuli hyvin ja sain kiinni. Pientä tasapainoilua oli jo, mutta onnistunut nosto tästäkin! Sitten vielä kolme yritystä seuraavalla tasaluvulla. Ei huonoja, mutta oli vielä liikaa.
Työntö ei ollut ihan samalla tasolla, mutta sain silti myllytettyä 94 kiloa ylös toisella yrityksellä. Täten päivän tulos oli yhteensä 78+94=172, sekin PR. Viimeisenä etukyykkyä aika kevyesti, ihan ohjelman mukaan.

Kivasti oli porukkaa katsomassa ja kannustamassa, mm. Pekka Terho, joka on yksi KelVin aktiiveista. Lisäksi yksi vähän ylemmän painoluokan kaveri otti sellaisen 130 kilon blokkiriven. Kertoili myös siinä Klokovin crossfit-tempuista ja opetti muille tuota "trapia" jota itsekin kokeilin tuossa äskettäin. Kun ei kerran ole taaskaan omaa videomateriaalia, niin laitetaan korvauksena tähän tuo puheenaiheena ollut Isabel 100 kilolla.

3 kommenttia:

  1. nonii nyt on seinä murtunut tempauksessa ja työnnössä. varmaan ongelmana ei oo tekniikka, alasmeno, veto- tai kyykkyvoimat vaan tarvit lisää raakaa voimaa pystypunnerrukseen niin tulokset lähtee nousemaan. vauhtipunnerruskin voi jo auttaa ihan hyvin. ennenvanhaan painonnostajat treenas enemmän pystäriä ja väittävät et sillä tempaus ja työntökin nousi hyvin. nykyään porukka kai yrittää tehdä sen sijaan penkkiä apuliikkeenä mut se ei siirry yhtä hyvin muihin nostoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vedot (painonnostotyyliset, perusmavella ei ole juuri väliä) on nyt mulla vahvempia kuin koskaan. Kyykyt ei ole ihan maksimitasolla, mutta ei ne oo tällä hetkellä pullonkaulanakaan. Tosin kun viimeksi tein Smolovin, niin sen jälkeen oli tosin ylöstyönnötkin aika hyvässä kuosissa. Näillä jalkavoimilla pitäis pystyä tekemään sellaiset 85+105, mutta ehkä siellä yläkropan puolella on tosiaan jotain joka rajoittaa. Työnnössä rajoittaa vielä myös keskikroppa.

      Punnerrusten ja ylöstyönnön suhde on kyllä monisyinen juttu. Jotkut tarvitsee hyvään ylöstyöntöön kovan pystärin (esim. Klokov), mutta toisaalta 220+ kg voidaan työntää myös alle satkun strict-pystärillä (-105 kg olympiavoittaja Torokhtiy). Olikohan vielä että esim. Venäjän maajoukkueesta vain muutama ukko treenaa pystäriä kovaa. Oon kuitenkin ihan varma että kaikenlaiset punnerrukset auttaa mun tapauksessa osaltaan lajinostoja, työntöä varmaan enemmän. Tempaukseen sitten on tietty nämä erilaiset tempausotepunnerrukset, etenkin niskan takaa. Tempauksessa vaaditaan kuitenkin vain lähinnä staattista voimaa yläkropalta.

      Tekniikasta vielä... Salilla äijät oli sitä mieltä että mulla on ylöstyönnön rytmissä vikaa, dippaan turhan hätäisesti alas enkä mene sitten tarpeeksi kovaa ylös. Pitäis myös kuulemma pidentää dippiä. Toisaalta Tokolalla on nopea ja lyhyt dippi, ja se tuntuu toimivan sillä aika hyvin. Siinä saadaan se tangon oskillaatio hyödynnettyä tehokkaasti. Toisaalta Milkokin missaa maksimityöntönsä ylöstyöntövaiheeseen eikä riveen.

      Ihan jännää pohdittavaa taas... Pitää kuitenkin muistaa että parhaiten tää tuntuu menevän kuin ei mieti liikaa.

      Poista
    2. tuosta oikeasta tempauksesta vaikea sanoa mut ainakin siinä voimatempauksessa oli kuolonkohta josta joutui runttaan läpi olkapäillä ja se tuntui ottavan aika lujaa samoihin lihaksiin mitä pystäri. jos haluaa isompia romuja niin ei kannata tehdä täysin strictiä pystäriä vaan huijata jaloilla vähän mut se negatiivinen vaihe pitäs olla hidas. siinä kun tanko laskeutuu rinnalle niin pitäs olla jo polvet koukussa ja heti vauhdilla ylös. se on kyl aluks tosi rankka liike myös selälle isommilla painoilla. itse voisin tehdä kans klokov pressiä liikkuvuusharjoituksena olkapäille mut siinä maksimien vääntäminen tuntuu vähä ikävälle.

      Poista