lauantai 19. huhtikuuta 2014

19.4. Treeni 16/4

Lauantain ohjelmassa oli Rauta puhuu 1 -painonnostoleiri Crossfit Jyväskylän uudella areenalla. Mukana olympiamies ja yli 200 kilon työntäjä Miika "rigert88" Antti-Roiko, Crossfitistä tutumpi Essi Koskinen, valmentajaguru Jyrki Kononen ja monta muuta, mm. aiemmin raportoimissani painonnostokisoissa pärjänneet Saara Leskinen ja Janne Haapajoki, sekä aika paljon niitä Crossfit-tyttöjä. Ei ollut siis ihan huono ryhmä. Klokov oli hengessä mukana (jälleen paidassa)!
Aamu aloitettiin luennolla kylmässä luokkahuoneessa, aiheena lähinnä Miikan Q&A. Rigerttihän treenaa nykyään venäläisittäin, maksimeihin mennään lähinnä kisoissa ja muuten tehdään volyymiä melko pienillä raudoilla. Bulgaarityyli kävi kuulemma pidemmän päälle henkisesti raskaaksi. Erilaisia viikko-ohjelmia ja YouTube-videoita Ilyasta, jne. Kyllähän sitä jonkun aikaa kuunteli, vaikka viluhan siinä tuli. Siitä sitten vähitellen Miikan nostodemojen kautta treenailemaan. Kononen siinä johdatteli keskustelua. Aamupäivän treenissä tehtiin tietysti tempausta.

19.4. - Week 16 / Day 4 - Two Workouts

AM - Heavy Snatch Doubles & Singles

Snatch

3*2*40
2*2*50
2*60
2*65
2*70
75 miss x 2
2*75
80 miss x 2
1*80

(Technique Work, with empty bar)

Hang Snatches (from hip)

Alkulämmittelyssä meinaisi jo tulla ihan lämmin (sehän meni siis hyvin), kun Miika laittoi tekemään kymmenen toistoa valakyykkya, tempausta yhdestä paikasta, sitten toisesta ja niin edelleen. Itse treeniin sitten kakkosia ja painoja lisää kun siltä tuntuu. Kuulemma parani kun paino tangossa kasvaa - tyylini nyt on vähän sellainen että lämpät vedetään vain sillä voimalla kuin on tarpeen.
Virheitä myös muutama. Voisi selitellä myös huonosti pyörivästä Rogue-tangosta (oli siellä pari Eleikoakin, mutten ollut niin röyhkeä että olisin tunkenut niitä jakamaan) ja edessä nostaneesta Koskinen/Leskinen -parivaljakosta, nosta nyt siinä sitten kun kaksi tuollasta pyllistelee edessä. Nostin sentään enemmän kuin ne. Luonnollinen testoboosteri toki!
Kun sain 75:llä ykkösen, kokeilin vielä toista putkeen, ja vieläpä onnistuin (+3 kg PR). Myönnetään että aika pitkä tuplaksi, hyväksyn sen silti. Kokeilin pari kertaa kahdeksaakymppiä, alkuunkin ihan kohtalaisia mutta vähän edessä. Kolmannella osui. Tänään olisi ollut saumat ennätykseen, vaan enpä korottanut enää. Loppuun allemenoharjoituksia, siinä tuli vähän korjausta Konoselta. Tarkoituksena että mies liikkuu nopeammin, tanko hitaammin.

Tässä välissä sitten taukoa ja eväitä. Näiden jälkeen oli Koskisen Essin vuoro vastailla ja kertoa enemmän Crossfittiin liittyvistä näkökulmista, omalta osaltani meni vähän vähemmän tarkemmalla huomiolla. Tosin Essikin on nykyään siirtynyt päätoimisemmin painonnostoon, ja on päässyt jo maajoukkueleiritykseen.


Ennen työntötreeniä päästettiin taas Antti-Roiko irti. Videon työntöjen lisäksi näytti vetoja, vauhtipunnerrusta, ylöstyöntöjä erikseen ja kyykkyjä. Piti ihan kiusallaan kysyä kyykky-ylöstyönnöstä, kyllä se vaan sitäkin muutaman mallasi tyhjällä tangolla. Fun fact: A-R vauhtipunnertaa enemmän kuin raakaylöstyöntää.

PM - Heavy C&J, Light Squats

Clean & Jerk

2+2+2*40 pull + clean + jerk
2+2*40 clean + jerk ->
2+2*50
2*60
2*1*70
1*75
1*80
1*85
1*90
1*92.5
1*95
97.5 miss jerk
1*97.5
3*1+3*80

Back Squat

5*60
3*70
3*80
3*90
3*100
3*110

Työntö aika oma-aloitteisesti pääosin ykkösillä ylöspäin. Miikalta pientä kommettia siitä tutusta dipin rytmistä. Jyrkin mukaan sain lantion hyvin tangon alle noston kaikissa vaiheissa, kiva kuulla. Tuohan on juuri se juttu, jonka takia ylöstyöntö onkin nyt aivan eri tasoa kuin ennen. Nousun saldona yksi epäonnistunut ylöstyöntö kovimmassa yrityksessä. Paikkasin toisella yrityksellä, vaikka löysä lukitus oli siinäkin. Kyllä siellä joku PR-nosto tuli, Haapajoki taisi parantaa useamman kilon (olikohan 125 kg). Backdown-sarjoina 1+3-yhdistelmiä, aika hyvää rautaa sain jo tuohonkin. Kyykkäsin vielä loppuun maltillisia kolmosia, tässä vaiheessa olikin jo pitkä päivä alla.

Loppukommenttien aika. Hyvä että tuli käytyä, 70 euroa ei ollut liikaa. Vaikken ihan kauheasti yksilöllisiä neuvoja ehtinyt saamaan (aloittelijoiden neuvominen vei koutsien huomoita), niin kuuli ainakin juttuja lajin sisältä. Samoin tuli selvennystä eri liikevariaatioiden tarkemmasta roolista ja tarkoituksesta treenissä. Miikan nostoja oli siisti nähdä; kun näkee että isoja rautoja liikutellaa kevyesti, niin kummasti tulee uskoa siihen ettei se oma ennätyspaino ihan mahdoton nostettava olekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti