lauantai 22. helmikuuta 2014

22.2. Kilpailupäivä 8/4

Seuraa megalomaaninen kilpailuraportti Valorinteen Super Total -salikisoista.

Aamupäivästä polkemaan salille kaupan kautta, sieltä mukaan pientä purtavaa. Perillä noin varttia vaille 11, kun punnitus painonnostoon oli ilmoitettu kympistä alkaen. Painoa oli vaa'alla vain 72 kg. Ohjelmassa oli ensin painonnosto, sen jälkeen RAW-voimanosto. En juuri päässyt nöyryyttämään porukkaa kiloilla, mutta olinkin varmaan kevein miesnostaja. Wilkseillä laskien en kuitenkaan ollut ihan hännänhuippu voimanostossa. Painonnostossa ja Super Totalissa sijoitus tosin oli nöyrästi neljäs neljästä. Mutta antoivat mitalinkin!


22.2. - Week 8 / Day 4 - Competition

Weightlifting

Snatch

68 miss
68 miss
69

Clean & Jerk

86
91
97 miss jerk

Lopulta painonnostossa oli neljä osallistujaa. Nostojärjestyksessä mentiin voimanostotyyliin kierros kerrallaan, ja olin aina ensimmäisenä vuorossa. Ei siis mikään mukavin paikka. Lämmitelyissä tulikin sitten jo ongelmaa, kun kisan aloitusaika venyi. Lämmittelin siten että olisin valmis nostamaan 11:45, kun sellainen kellonaika mainittiin alkuun. Yhtä nostajaa kuitenkin odoteltiin, ja aloitus venyikin pari minuuttia puolen päivän yli. Tällä välin otin viimeisen lämppäraudan (65 kg) kolme kertaa, ja yritin sitten pitää lämpöjä päällä tempausvedoilla. Not good.
Aloituspaino 68 olikin näiden valmistelujen jälkeen luvattoman vaikea, tänään en sitä selvittänyt. Mutta ei tarvitsekaan, nimittäin paras tulos lasketaan! Ensimmäisessä vastaanotto petti, luulin jo hetken että onnistuu. Toisella lukitsin kädet, mutta tanko oli edessä. Valtaisaa raamaa siis heti kärkeen! Porukka huuteli kakkosvedosta, vikaahan siinä oli. Viimeiseen peliliikkeenä kilo lisää, tanko kiinni ja pysyy. Nosto hyväksytty 3-0, tempauksesta siis plakkariin 69 kg. Eihän se nyt ihan putkeen mennyt, mutta katastrofi vältettiin.
Työntöön joutuikin lämmittelemään turhankin rivakasti, mutta se ei paljon haitannut. Viimeisenä lämppänä 80. Aloitukseen olin ilmoittanut aluksi 87 kg, mutta otin varman päälle ja pudotin sitä kilolla, kun olin sentään saanut sen +1 kiloa tempauksesta. Tavoiteenahan oli tehdä avausnostoilla 155 kilon YT ja korotella siitä. Ensimmäinen nosto tuli ihan hyvin, vähän kädet pumppasivat palatusvaiheessa. Keskituomari taisi antaa punaista, mutta 2-1 hyväksytty. Helpotti kummasti kun yhteistulos oli taulussa. Toiseen 91, sama rauta minkä otin viime viikolla. Onnistunut nosto, nyt 3-0. Viimeisenä ilmoitin 96, mutta korotin sen vielä viime hetkellä ennätyspainoon 97. Huono rive, aivan edessä. Pääsin ylös, ylöstyöntö ei siellä päinkään. Saldoksi 3/6 nostoa ja 69 + 91 = 160. Sinclair 209,6. Yleisarvosana painonnostolle "tyydyttävä".

Powerlifting (RAW)

Back Squat

122.5
127.5
132.5

Bench Press

77.5
82.5
85

Deadlift

135
142.5
150

Sitten siirryttiin voimanostoon, vähän banaania naamaan, hakemaan kyykyn telinekorkeuksia ja lämmittelemään. Lähinnä kakkosia ja ykkösiä 110 kiloon asti. Aloitusrauta 122,5 ok, selvästi varoja vaikkei kovin nätti. Maltoin kuunnella komennot yllättävän hyvin tässä ja muissakin liikkeissä, joillakin taas oli asian kanssa pahoja ongelmia. Menin viiden kilon korotuksilla, ja tulihan sieltä kolmannella 132,5 kg, vaikka paketti petti jo selvästi.
Penkki oli sitten se kysymysmerkki. Tässäkin ehti onneksi lämmittelemään, kun aloitti tarpeeksi ajoissa. Nostettiin tietenkin merkistä, joten ihan tavallisia stoppinostojakaan ei voi näihin rinnastaa. Merkki tuli sitten, kun tanko oli oikeasti paikallaan - omalla kohdallani merkki tuntui hyvin pitkältä. Alkuraudassa ei mitään hämminkiä, toinen tiukempi, muttei sekään mikään taistelu. 85 kiloa viimeisellä oli jo aika kova homma, mutta lopputuloksena positiivinen yllätys. Lähdössä oli ylllättävän hyvin voimaa, vaikkei ole penkkitreeniä takana. Muutama kilo tietysti ollaan parhaiden stopilla otettujen treenitulosten alapuolella. Selkä tosin vähän ilmoitteli itsestään näissä nostoissa.
Maastavetoon, tässä vaiheessa ollaan jo aika väsyneitä. Lämppä 130:een asti, ei kyykyn tapaista isoa hyppyä aloitusrautaan. Siksipä olin täysin varma että se tulee. Korotukset seuraavilla nostoilla 7,5 kiloa, joten päästiin lopulta tasarahaan 150 kg. Ei ennätyksiä, muttei tässä paikassa voi enempääkään vaatia. Siinä mentiin jo selkä pyöreänä ja sisulla. Vedin tarkoituksella painonnostokengillä ja sormilukolla, ei nimittäin ole mitään järkeä muuttaa tällaisia teknisiä juttuja noin vain.
Voimanoston YT 132,5 + 85 + 150 = 367,5 ja nostot 9/9, mistä tuli kehuja järjestäjiltä. Wilks 269,6. Helppoa hommaa, ei tarvita kuin voimaa ja malttia kuunnella komentoja! Toki tulos ei ole kummoinen, ja nostin aina siellä kierroksen ensimmäisten joukossa. Arvosana voimanostolle "kiitettävä".

Super Total tällä kertaa oli siis (69 + 91) + (132,5 + 85 + 150) = 527,5. Sinclair- ja  Wilks-pisteet yhteensä 209,6 + 269,6 = 479,2. Olisi jo ihan mukava pelkkänä voimanostotuloksena, vaikkei silläkään kuuhun mentäisi. Koko kisasta sanotaan arvosanaksi "hyvä".

Muista kisaajista en nyt isompia taida kirjoitella, mutta työnnössä nähtiin muistaakseni 130 kilon nosto (raakarivellä), ja maasta nousi enimmillään 230 kg. Maven tapauksessa kysesssä oli vielä varsinainen veteraaninostaja, kova ukko! Muutenkin hyviä nostajia ja hyviä tyyppejä. Lehtorannan Anun mainitsen kuitenkin vielä erikseen, oli nimittäin ainoa naisosanottaja kisoissa. Valitettavasti Anu jäi penkissä ilman tulosta, vaikka 70 kg nousi merkistä kovan taistelun jälkeen - "rack"-komennon kuuntelu unohtui!

Päivittelen tähän linkkejä tuloksiin ja muiden kirjoittamiin juttuihin näihin kisoihin liittyen, jahka joku jaksaa sellaisia julkaista.

Tulokset salin ilmoitustaululta:


Sijoitukset tulosten saaneiden joukossa 4/4 ja 10/12. Spottasin heti tuolta painonnoston Sinclair-pisteistä virheen kolmanneksi sijoittuneen kohdalla, mutta virhe ei vaikuta sijoituksiin. Oikeat pisteet olisivat 211,4.

Pihla Nousiainen kirjoitti kisoista jutun: http://puhla.blogspot.fi/2014/03/keljon-viestin-valorinteen-gymin-kisat.html

2 kommenttia:

  1. kuulosti jännittävältä toi kisaraportti. onnittelut että sait kaikki tulokset tauluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset. Harmi vaan ettei tullut omaa videomateriaalia, tiedä sitten ottiko joku nostoja videolle. No, eipä sillä kummoista väliä.

      Poista