perjantai 30. elokuuta 2013

30.8. Treeni 6/4

Menikin voimanostoksi, tuli vielä ennätyksiäkin! Päivän tuloksiksi ulosmitattiin 135 kg takakyykystä ja 155 kg maastavedosta. Ei aivan saatu vielä 400 kilon saliyhteistulosta voimanostoliikkeissä, päästiin kuitenkin jo yrittämään.

30.8. - Week 6 / Day 4 - Assistance Max Out

Back Squat

5*20
4*50
3*70
2*80
1*90
1*100
1*110
1*120
1*127.5
1*135
137 miss

Power Snatch

2+1*40 floor + hi hang
1+2+1*45 pull + floor + hi hang ->
3*1+2+1*47 straps

Deadlift

3*60
3*80
2*100
2*110
1*120
1*130
1*142.5
1*155
160 miss

Press (from squat, snatch-width grip, behind the neck)

5*20
5*25
5*30

Mietin aloitanko tempauksilla vai kyykyillä, kyykyt voittivat. Nousu meni hyvin, ja ennätysnosto 135 kg / 298 lbs tuli sieltä väkisin. Sitten kaksi kiloa lisää paunarajapyykkin vuoksi, homma jäi taas valitettavasti monttuun. Tähän väliin tuli jotain lajinostoja muistuttavaa, tein lopulta pelkkiä raakatempauksia.
Toinen maksimihaku tehtiin pitkästä aikaa maastavedossa, samalla tyylillä meni sekin. Pieni ennätysparannus, seuraava paino irtosi sitten vain pari senttiä. Ainakin on selvää missä se heikko kohta on. Ote pitää hyvin ja puolen säären kohdalta paino nousee sitten jo iloisesti. Viimeisenä liikkeenä punnerruksia kyykystä niskan takaa, ennen olen sanonut tätäkin Sots pressiksi, mutta se on oikeammin vain edestä tehdyn vastaavan liikkeen nimi, siksi nyt tuo hirveä nimi listassa. Oli kauhean tiukkaa viimeisessä sarjassa, kummallista.

Puhtaiden voimaliikkeiden kehitys on hyvä merkki. Voiman lisäys on ollut erittäin hankalaa, varmasti paljolti ravintopuolen puutteiden vuoksi (tässä tapauksessa tarkoitan lähinnä kalorimäärää). Omapaino ei ole noussut tässä nyt oikein mihinkään, mikä on toisaalta hyvä ja toisaalta ei niin hyvä juttu. Siinä 74 kilossa se vaan pyörii aamulla punnittuna.

4 kommenttia:

  1. en tiedä onks syynä kalorien puute ettei voimatasot nouse. jos syöt suunnilleen tarpeeks proteiinia (100-150g päivässä) niin ei välttis tarvi bulkata. luulen et enemmänkin ongelma on siinä et oot tehny liikaa lyhyitä sarjoja nousuilla maksimiin ja hermostollinen maksimivoima on kehittyny suhteessa enemmän mitä sarjakestävyys.

    sun pitäis ottaa joku peruskausi päälle ja tehdä esim. jotain jto:n 3x4 -> 6x6 tai mikä nyt olikaan systeemiä.. se vois toimia hyvin. oon miettiny et jos itsekin kokeilis sitä jossain välis..

    noissa painnostoliikkeissä toi nousu lyhyillä sarjoilla maksimiin voi olla ihan hyvä idea mut jos haluut kyykkyä ylöspäin niin varmaan enemmän pitäis panostaa perusvoimaan.. joku simppeli 5x5 myös toimii ihan hyvin jonkin aikaa, siinä on volyymia riittävästi.. sitä kun jauhaa kuukauden tai pari ja sit piikkailee niin pitäis jo maksimi nousta mut se ei ehkä oo optimaalisin ohjelma kaikkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä sitten, oon kyllä nyt tehnyt tota Texas methodia vähän sovellettuna. Siinähän pääideana on aina volyymipäivä - kevyt päivä - intensiteettipäivä. Siinä kuitenkin liikutaan myös noissa perusvoimailusarjoissa, ja oon saanut sarjaenkkojakin vähän tehtyä. Että kyllä toikin taitaa ihan toimia. Tämä viimeisin viikko oli tosiaan poikkeuksellista kun mentiin vain kakkosilla ja ykkösillä. Jonkinlainen välipiikkaus vissiin, ja onnistui kohtalaisesti.

      Nyt aattelin jatkaa 4*7 -sarjoilla taas seuraavan viikon alussa, eiköhän tämä tästä.

      Poista
  2. siis kyllä varmasti toimii mutta miten kauan kestää ennenkun kehitys hidastuu siitä syystä että hermostollinen maksimivoima kehittyy nopeammin mitä perusvoima. jos joka kolmas treeni on perusvoima/volyymitreeni ja sit on max effort ja dynamic effort (kevyt päivä?) niin volyymia tulee harvemmin. itsellä on ollut esim. hack kyykky treeneistä enemmänkin joku 2/3 volyymipainotteisia treenejä (tasasarjoja tai pudotussarjoja). tossa jton:n peruskaudella joka treeni ois volyymitreeni ja siinä ois vielä progressiokin mukana. en tiedä toisaalta onko toi texas method parempi painonnoston ohessa harjoitteluun koska liika volyymi voi ehkä heikentää räjähtävyyttä painonnostoliikkeissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tämä treenien suunnittelu vaan melko mukavaa hommaa... Texas method on muuten alun perin kehittynyt Glenn Pendlayn valmentamien painonnostajien treeneistä, joten se on varmasti sopiva tähän tilanteeseen. Sitä pitäis voida hakata aika pitkäänkin ja saada vielä kehitystä, vaikuttais olevan sellainen perushyvä all-aroud -systeemi jossa pystyy kehittämään kaikkia ominaisuuksia tasaisesti.

      Mutta kyllä kausittelut tietty kuuluu tähänkin lajiin, jossain vaiheessa pitää tehdä enemmän volyymiä. Silloin vois tehdä vaikka jto:n peruskautta tai jopa jotain Smolov-varianttia... Toki sitten lajinostot menee väkisinkin puolivaloilla, niin nuo isot pojat ja tytöt sanoo.

      Poista