maanantai 2. syyskuuta 2013

2.9. Treeni 7/1

Liikunnan salilla tempauksia, ylöstyöntösarjaa ja kyykkyä. Bonuksena vähän avautumista.

2.9. - Week 7 / Day 1 - Max Snatch, Medium C&J

Snatch

2*40
1*50
miss+1*55
1*60
1*65
70 miss
1*70
75 miss x 2
76 miss x 3

Clean & Jerk

2*50
2*60
1*70
1*77.5
1*82.5
1+5*70 C+J ->
2*1+3*70

Back Squat

5*20
3*60
3*80
2*90
1*100
2*7*102.5
2*7*92.5

Tempaukset sain taas hyvälle vetokorkeudelle, jokin siellä taas vaan vastustaa ettei saa ihan oikein kiinni. Oli käytössä tuollaiset pienet kierrelukot, painavatkohan luokkaa kilon vai puoli, merkkasin nyt että niistä tulisi se yksi lisäkilo.
Rinnalleveto ei vaan millään toimi tuolla salilla, täytyy olla katseen kiintopisteistä tai sellaisista asioista kiinni. Aina menee hyppy eteen, ja nyt painoi tuo 82.5 ylöstyönnössäkin kauheasti, aika mystistä. Jossain aikaisemmassa nostossa missasin käsien uudelleenasettelun, ote tangosta lipsahti irti toiselta puoleta. Asettelin kuitenkin takaisin ja nosto onnistui. Tein sitten lopuksi pidempää ylöstyöntösarjaa, tuo vitonen oli kova homma.
Kyykyissä joutui pudottamaan painoja puolivälissä, jalat olivat tänään heikot, ei muuta selitystä.


Siinä yksi tempaus. Ei taidot riitä, ei onnistu.

--

Kommentoidaan nyt vaihteeksi vähän kanssatreenaajia, nimittäin olihan siellä jotain salikomediaa. Joku aasialainen oli siellä tekemässä tempausta, liian isot nahkakengät jalassa. Vastoin stereotyyppejä tempaustekniikka ei todellakaan ollut täydellinen, luokkaa 70 kiloa vedettiin vaakatason selällä otsan korkeudelle, josta loppu punnertamalla. Välillä onnistui, välillä ei. Ei mikään heikko tyyppi, veteli korokkeella seisten jonkinlaisen maveykkösen noin 170 kilolla (kesto sellainen 10 sekuntia, selkä luonnollisesti pyöreänä). Sitten muilta löytyi jotain kauheaa ylöstyönnön ja vauhtipunnerruksen sekoitusta ja muuten vain päämäärätöntä tangonheiluttelua. Pari naispuolista treenaajaa sen sijaan teki kunnolla mukavan syviä kyykkyjä, tästä plussaa.

Lopussa neuvoin sitten jotain liikuntatiedekuntalaisia että tangon pitää osua kroppaan rivessä (lantiota peliin!), kun valittelivat ettei liikkeeseen saa opastusta. En vaan käsitä miten tuollaisia perusasioita ei hallita liikunnalla (ei tämä aina ole treenaajan vika, mutta vähän oma-aloitteisuuttakin pitäisi olla). Tähän lisäksi vielä se että tuolla tullaan nostamaan ties millä släpäreillä. Vaikka Seppo Räty ehkä niin tekikin, niin ei kannata ottaa mallia. Kyllä siellä jossain vaiheessa kuuluivat ukotkin yläparvella päivittelevän urheilijoiden nostotekniikkaosaamista. Lopettaisivat mieluummin päivittelyn ja tekisivät asialle jotakin. Weightlifting is the mother of all sports! Ei se sattumalta ole venäjäksi тяжелая атлетика, "raskas yleisurheilu" - kaikilla liikunta-alalla toimivilla pitäisi olla siitä perustiedot. Ei voi olla niin että tällaisen amatöörinostelija-kauppatieteilijän pitää alkaa liikuntatieteilijöitä neuvomaan perusliikkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti