lauantai 5. syyskuuta 2015

5.9. Kilpailupäivä 36/4

Ronssi-Riekkinen elementissään. Ydinasia lyhyesti: 195 (PR), pronssia. Väsynyt mutta onnellinen. Juttu löytyy tämän kuvan alapuolelta.


Kuusankoskelle lähdettiin siis aikaisin aamulla, eihän se nimittäin ihan naapurissa ole. Keski-Suomea edusti viiden hengen autokunta, joka sisälsi neljä nostajaa: Iita Kononen (F48), Viivi Urpilainen (F69), allekirjoittanut (M77) ja Jukka Kivimäki (M94). Porukkaa kaitsemassa tietysti Jyrki Kononen, joka siirtyi viimeisen ryhmän ajaksi myös tuomarin tehtäviin.

Herätessä paino oli ollut hieman rajan yli, mutta sehän tuli helposti punnitukseen mennessä alas lukemiin 76,48 kg. Kyseessä oli lopulta kolmen nostoryhmän kisa, oma vuoro oli siinä keskimmäisessä, ja vieläpä ryhmänkin sisällä keskivaihella. Lämmittelyt aloitettiin oikeastaan vasta kun oma ryhmä aloitti. Formaattina: kaksi kakkosta neljälläkympillä, sitten yksi ykkönen jokaista jo harjoiteltua nousupainoa kohti. 77 jäi hieman eteen ja putosi, mutta siitä hypättiin kuitenkin kasikakkoseen. Aloitusrautana tietysti se suunniteltu 85. Katsotaan miten kävi.

5.9. - Week 36 / Day 4 - Competition

Snatch

85 miss behind
85 miss front
86

Taas jäi viimeisen varaan, eihän tämä kovin optimaalista ole. Ensimmäinen niukasti takaa yli, toinen edestä. Kolmanteen Jyrki ehdotti yhden korotusta, jonka hyväksyin. Onnistunut nosto, joten tempauksen osalta tulos siis sivusi kisaennätystä. Tässä vaiheessa ei juuri tarvinnut kilpailutilanteesta välittää, koska kilpailijat olivat selvästi oman "rangen" yläpuolella. Ennakkoon kovin kuitenkin jäi tuloksetta tempauksessa, joten työntötuloksella varmistuisi pronssimitali.

Clean & Jerk

102
108 miss jerk
109

Tämäkin lämmittely meni suunnitelmien mukaan. 102 onnistui myös lavalla ensimmäisellä, joten siinä tulikin se mitä kilpailullisesti oli otettavissa. Korotettiin sitten 108:aan ennätystä yrittämään, mutta se ei pysynyt kantapäillä ja lähti ylöstyönnössä eteen. Yhden kilon korotuksella pelattiin vähän lisäaikaa, koska välissä oli vain yksi alemman painoluokan nostaja ottamassa samaa 108:ia. Pummien myötä saatiin tämä kaveri ottamaan tuo paino kahdesti peräkkäin, ja oma vuoro vasta sen jälkeen. 109 nousi kyllä sitten ylös, mutta oli niin epäpuhdas että aika lahjana se pitää ottaa. Hyväksyttiin kuitenkin 3-0.

Yhteistulos 86 + 109 (PR) = 195 (PR), neljän kilon harppaus. Sinclair parani myös parilla pisteellä lukuihin 246,509, sijoitus Keski-Suomen rankingissa kuitenkaan ei. Kilo- ja pistepuoli tyydyttää ja lämmittää, mutta vain kolme onnistunutta ei niinkään. Hyvää tässä oli silti selvästi enemmän kuin sitä negatiivista. On tuo mitalikin taas mukava, varsinkin kun oli odottamaton. Kisanostoista tuli myös viimeinkin videoista, kuten alta näkyy!


Lopulta kaikki tuntuivat olleen reissuun tyytyväisiä, sillä mitaleita ja/tai ennätyksiä osui hienosti kohdalle itse kullekin. Jos autokunta olisi organisoitu yhdeksi seuraksi, olisi sijoitus ollut joukkuekisassa toinen, ylivoimaisen Tampereen Pyrinnön jälkeen.

Tulokset: http://painonnosto.fi/tuloksia/1888-etela-suomen-mestaruuskilpailut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti