sunnuntai 17. marraskuuta 2013

17.11. Treeni 17/5

Nämäpä menivät ihan pelkiksi apuhommiksi, kun salilla ei päässyt siihen vapaapainohuoneeseen avainkorttiongelmien vuoksi. Joku siellä pohti että olisikohan myrskyn aiheuttaman sähkökatkon syytä.

17.11. - Week 17 / Day 5 - Upper Body & Core Work

Dumbbell Press

10*8.5 standing
10*11.2 sitting ->
10*14
10*16.5
5*21.5
8*16.5
7*16.5
6*16.5

Bench Press (close grip)

10*20
6*50
3*4*60

Barbell Row

10*45
3*10*60
2*10*50

Lying Leg Raise

4*12*bw

Back Extension

12*bw
2*12*bw+6
12*bw

Tämän olisi pitänyt olla lähinnä kova kyykkytreeni, mutta siitä tulikin sitten yläkropan voimabodailua. Siis olkapäitä, ojentajia ja selkää isoilla liikkeillä. Käsipainopystäri tuntui nyt aivan väärältä, kun ei sitä vaan ole tehty niin pitkään aikaan - sitä suuremmalla syyllä sitä pitäisi silloin tällöin vähän ottaakin. Kapea penkki oli aivan voimatonta tuon jälkeen. Sitten myös soutua tangolla useampi kymppi. Keskikroppaakin tein, ihme kyllä. Tuota selän ojennusta myös vaikeutin jollain naurettavan pienellä käsipainolla.

--

Jotta saadaan mukaan vähän itse asiaakin, niin seuraa avautumista.

Meinaa palaa käpy noihin Pakkiksen painonnostoketjujen lajiniiloihin, kyllä osaa olla nihkeää porukkaa. Kun kysytään neuvoa, niin ei sieltä tule mitään muuta kuin "mene painonnostoseuran treeneihin". "Tekniikkaneuvot netin kautta harrastelijoille turhia", jne. Laiskuutta tuo on eikä mitään muuta, netissä voi oppia ja opettaa paljon, jos osaa. Nämä eivät valitettavasti osaa, mutta onneksi on myös niitä jotka osaavat. Eikä todellakaan ole kovin motivoivaa esittää asiaa niin, että on käytännön pakko tehdä asiat meidän laji-ihmisten opeilla, jos haluat tehdä asiat "oikein".

Onneksi tulee luettua, nimittäin olen mm. noiden sivupalkin parin linkin kautta löytänyt erittäin valaisevia ja kiinnostavia materiaaleja ja ohjeita. Lisäksi pitää mainita Lifthard. Kirksmaniltä tulee aina ajatuksia herättäviä juttuja, lisäksi herran nettivalmennuksesta on käsittääkseni monilla paljon hyvää sanottavaa. Kaikkia tuon sivuston juttuja en tietenkään ota sellaisinaan totena, mutta asioiden avoin ja kokeileva käsittelytapa on se, mikä on tässä ratkaisevaa. Tässä tuntuisi olevan näillä suomalaisilla laji-ihmisillä paljon opittavaa.

Ilman valmennusta ei ole tietenkään ihan helppo kehittyä, mutta toisaalta netti on myös täynnä kohtalaisen vakuuttavaa tulosta tekeviä itseoppineita kavereita. Lahjakkuuserot ovat toki tässäkin valtavia. Clarence Kennedy pääsi itsekseen paremmalle tasolle kuin suurin piirtein kukaan nykynostaja Suomessa on päässyt valmennuksessa. Fakta on, että nykyisellään tässä maassa et pääse "hyvään tasoon" yhtään millään, valmennusta tai ei! Siinä on monilla peiliin katsomisen paikka. Ehkä joskus joku voisi päästä, jos nämä niilot oppisivat itse valmentamaan. Sitä varten pitäisi jaksaa tutkia ja kokeilla kaikkea uutta nostamiseen liittyvää, ja hakea sitten yksilöllisiä ratkaisuja nostajien ongelmiin.

End rant. Toivottavasti pääsee pian taas oikeasti nostamaan.

2 kommenttia:

  1. Aika samaa mieltä noista Niiloista.

    Olen ehdottomasti samaa mieltä siitä, että vartalonliikuttelutekniikan oppiminen on helpompaa kädestä pitäen näyttäen. Enemmän kuitenkin tuntuu olevan ongelmana, ettei tekniikasta saa keskustella ääneen salien ulkopuolella. En tiedä varjellaanko siinä omaa tietämystä vai eikö vaan osata ja viitsitä selittää asioita kirjallisesti. Molempien vaihtoehtojen kohdalla olisi ihan sovelias vaihtoehto olla hiljempaa. Nykyisellä 'mene pn-salille' -jauhamisella vain karkoitetaan uudet harrastajat, kun luodaan kuva mystisestä salatieteestä, jossa vain puolijumalan kaltaiset valmentajat voivat näyttää tien totuuteen. Järkevästi ajatellen luulisi pienen lajin olevan avoimempi kiinnostuneille, riippumatta siitä missä mielenkiinto osoitetaan.
    Ironisesti samainen Niilosakki on (käsittääkseni) sitä mieltä, että olympianostot ovat loistavia koko vartalon harjoitteita, jotka tukevat varmasti mitä tahansa muuta lajia. Kunhan ei vain kysytä neuvoa netissä.

    Golfaritkin mellastavat pääasiassa omin neuvoin, jos ei muodollista green cardin suorittamista lasketa (jonka läpäiseminen ei empiirisen otannan perusteella tarjoa takeita tekniikan oppimisesta). Kuitenkin myös sitä pidetään lajina jossa pärjääminen vaatii melko hyvää teknistä osaamista. Jokin aika sitten golf-piirit luopuivat, vahingossa tai tahallaan, elitististatuksestaan ja harrastajamäärät nousivat "jonkin verran". Enkä usko, että tämä on tehnyt kovin pahaa lajille Suomen tasolla.

    Onneksi on tosiaan monia (ulkomaisia) valmentajia ja harrastajia, jotka ovat ymmärtäneet jakaa tietämystänsä.

    Loppuhuomiona täytyy kuitenkin todeta, että nyt käytyäni pari kuukautta 'painonnostosalilla', on porukka ollut todella ystävällistä, helposti lähestyttävää ja avuliasta. Huomattavasti paljon viihtyisämpi paikka kuin yksikään aiempi sali missä olen käynyt.
    Tämä ei kuitenkaan poista sitä totuutta, ettei kaikilla ole mahdollisuutta käydä sellaisella salilla. Joillain ei edes ole halua mennä sellaiselle salille, mutta en silti ymmärrä mikseivät sellaiset saisi keskustella tekniikasta avoimesti netissä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Hyviä lisähuomiota, olen samaa mieltä.

    Olen tässä tosiaan pohtinut monesti tuota paikallista painonnostoseuraa, ja lienee todennäköistä että jossain välissä päädyn sinnekin ihmettelemään salikulttuuria. Ja sehän olisi ihan mukavaa jos sieltä tarttuisi vähän oppiakin mukaan ja lisää kiloja nostoihin.

    Kiva että joku jaksaa lukea tätäkin blogia (Karstakeuhkon lisäksi, hehe), kun yleensä tämä on melkoisen kaavamaista turinaa. No, kai pitää kirjoitella näitä avautumisia vähän useammin. :)

    VastaaPoista