lauantai 24. tammikuuta 2015

24.1. Kilpailupäivä 4/3

Keski-Suomen piirinmestaruuskilpailut! Näissä karkeloissa näyttämönä toimi Crossfit Jyväskylän sali, tai areena (se on oikeasti tehdashalli). Koko päivähän siellä taas mukavasti vierähti. Osallistujiankin riitti hyvin. Seuraa siis aika pitkä raporttikin. Myöhemmin voi olla tulossa myös jotain kisoihin liittyvää videomateriaalia (ei omia nostojani kuitenkaan), sillä sellaistakin kuvattiin.

Tulokset puolestaan löytyvät tämän linkin takaa.


Vilinää toimitsijapöydän luona ennen kilpailun alkua.

Aina jotain uutta: tämä oli minulle ensimmäinen lisenssikilpailu. Lisäksi nyt käytettiin painonnostokilpailujen normaalia kaavaa, eli vuorot eivät kierrä roundeina. Vaati siis hieman enemmän tarkkailua tangon painon suhteen ja ennen omaa vuoroa jäljellä olevien nostojen laskemista.

Söin aamupalan aika normaalisti, enkä miettynyt punnitusta sen tarkemmin. Punnituspaino viime kisan tapaan 74,8 kg, kun oma vaaka kotona oli näyttänyt aamusta kaksisataa grammaa tuota vähemmän. Tuo yhdistettynä avauspainoihini tarkoitti sitä että nostovuoro oli toisen ryhmän loppupuolella. Sarjan 77 voitosta tulikin hyvä kisa, vaikka tuntumani olikin että kaikkien tavoitteet olivat pikemminkin tiettyjen tulosten teossa kuin kisan voitossa. Näin oli minunkin osaltani. Mukana olivat minun lisäkseni seurakaveri Pekka Seppälä ja eräs CF Jyväskylän kilpailija.

24.1. - Week 4 / Day 3 - Competition

Snatch

80
84
88 miss front

Clean & Jerk

96
102
106 miss jerk

Lämmittelytaktiikkana oli ottaa useita helppoja viidenkympin tempausykkösiä harvakseltaan, ja sitten korotella 60-65-70-75 kun oma vuoro lähestyi. Homma toimi aika hyvin. Kivimäen Jukkka auttoi vähän noiden lämmittelyiden kanssa, siitä kiitokset. Paljon paremmin tuo ajoitus onnistui kuin monilla muilla, hätäilyä ja liian aikaisin otettuja kovia nostoja näkyi.

Tempauksen avaus 80 oli sitten hyvin helppoa kauraa. Toiseen korotin neljä kiloa. Keskinkertainen suoritus, vaati tarkkaa tasapainoilua, lopputuloksena kuitenkin hyväksytty nosto. Ennen viimeistä 88 kilon yritystä tilanne oli se, että olin kilon jäljessä Seppälän Pekkaa ja neljä edellä jo nostonsä päättänyttä CF Jyväskylän kisaajaa. Viimeinen ei kuitenkaan tullut, suhteellisen rauhallisesta ykkösvedosta huolimatta. Työntöön lähdettäessä sarjani kärkitaistelu oli luvuissa 85-84-80.

Työntölämpät eivät olleet vaikeita ajoittaa. Minulla oli kolmikosta alhaisin työntöavaus, 96. Otin sen aika tavanomaisella nostolla, ei ongelmia. Seppälä avasi satasesta ja onnisti, mutta CF-mies oli ilmoittanut peräti 110 kiloa ja siis odotti. Vuoro välissä olleiden 85-sarjan nostajien jälkeen takaisin minulle, 102. Siinä rajoilla, ylöstyöntö vähän edessä ja epäpuhdas, ja vakauttaminen teetti paljon työtä. Keskituomarin alas-komento tuli kahteen kertaan, koska juuri ensimäisen aikaan horjahdin. Pidin vielä vähän aikaa ja sain toisen komennon. Katse valoihin, tuomio hyväksytty äänin 2-1! Tällä hetkellä siis johdossa 186-185, ja olinpa vielä lisäksi kolmikon kevyin. Väliin tuli yksi nostaja ottamaan 105, mutta siten jouduin jo heti viimeiseen yritykseeni, 106. Tällä täyttyisi Etelä-Suomen mestaruuskisojen tulosraja. Sain painot vaivalla rinnalle, en vaan enää ylös.


115 kiloa ei pysy nostajan komennossa.

Piti siis odottaa. CF aloitti ja pummasi, mutta korotti silti viisi kiloa. Seppälä ei onnistunut kahdella viimeisellään 110 kilosta eikä parantantanut tulostaan. Tässä vaiheessa siis kärkipaikalla ja CF:llä kaksi yritystä jäljellä. Ne tulivat molemmat rinnalle, ylöstyönnöt vaan karkasivat taakse. Tuloksena siis yllätyksellinen piirinmestaruus! Palkintojenjaossa minulle selvisi vielä, että tällä CF-kisaajalla ei ollut lisenssiä, joten mestaruus oli varmistunut jo Seppälän epäonnistumisten myötä.

Raskaampien sarjojen sessiossa olin sitten vielä levynvaihtajana. Ysinelosessa Kivimäki jäi harmi kyllä ilman tempaustulosta, mutta työnsi onnistuneesti kaksi kolmesta. Koko kisan isoimpia rautoja liikutti superin Minkkinen, joka teki tempauksessa ilkeän näköiset "steinerit" 120 kilolla ja työnsi onnistuneesti 155. Ennen omaa sessiotani käydyssä naisten kisassa paras tulos oli Mari Paanasella, kun kerran piirimme naisten kirkkain tähti Saara Leskinen ei ollut mukana.


Tällainen lätkä siis palkintokaapin täytteeksi.

Yhteenvedon aika. Tuloksethan olivat neljä kuudesta ja 84 + 102 = 186, tempauksen kisaennätys, yhteistuloksen ennätys myös treenit huomioiden. Lisäksi myös ennätys-Sinclairit 238,161. Tähän vielä päälle mestaruus. Miinus on että sitä tulosrajaa en saanut, joten tämä oli sellainen yhdeksikön arvoinen kisa. Hieno kisa jälleen kerran, tästä taas kohti tulevia koitoksia. Maaliskuun piiriottelussa voidaankin ehkä sitten jo hieman tähyillä 200 kilon yhteistuloksen suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti