lauantai 6. toukokuuta 2017

6.5. Kilpailupäivä 18/3

Tulihan se sieltä! Töysästä jäi käteen yhteistuloksen PR (203) ja pitkästä aikaa virallinen kisa, jota voi kutsua onnistuneeksi.

"Veljekset" Riekkinen ja Nissinen matkasivat siis aamusta Töysään, perille ehdittiin hyvissä ajoin. Varsinaisesti kyseessä oli Töysän Vedon ja Alavuden Urheilijoiden järjestämä Etelä-Pohjanmaan 17v ja Mastersien piirinmestaruuskilpailut, mutta ohessa nostettiin myös yleinen kansallinen kilpailu. Puntarilla oli painoa melko tarkasti mitoitetut 76,8 kiloa, joten tämä saatiin vielä tuttuun painoluokkaankin. Sen myötä vuoro oli päivän kolmannessa nostoryhmässä neljästä, pääsin aloittamaan vieläpä ryhmäni isoimmista kiloista.

Lämmittelyt olivat taas aika mielenkiintoiset. Pääsin todistamaan vuoden 1984 olympia-kasin Uolevi Kahelinin (ensi kuussa 67 vuotta) nostoja. Mieshän jäi aikanaan vain 5 kilon ja painoedun päähän pronssimitalista 60-kiloisissa. Sähäkkää on edelleen yli 30 vuotta myöhemmin! Omalta osalta vedot hyvässä linjassa ilman turhia hyppyjä, mutta kaksi viimeistä taas niin liukkaita että yli menivät.

6.5. - Week 18 / Day 3 - Competition

Snatch

90
94 miss behind
95 miss behind

Clean & Jerk

106
110
113

Onneksi kuitenkin ensimmäinen nosto lavalla onnistui, kun alla olivat ne kolme pummia viime kisoista. Tämäkin oli vähän takapainoinen. Toiseen neljä kiloa lisää, siis kisaennätystä yrittämään. Sitten iski sama vaiva, hyvä muuten mutta niukasti yli menee. Kilon korotus ei tuonut muutosta, mitä nyt nosto oli vieläkin lähempänä onnistua! Tuohon paikkaan siis melkoinen pettymys, kun pohjalla jo hetken tuntui, että nyt pysyy.
Työntöön sai taas rauhoittua hetken, koska isoin avaus tässäkin. Taisin ottaa sellaiset kuusi nostoa lämmittelylavalla, sitten oli valmista 106 kilon avaukseen. Hienoista hakemista palauttamisessa, mutta aika varmahan se silti oli. Tähän väliin tuli pari nostoa muilta, joten ei ihan kaikkia tarvinnut peräkkäin ottaa. Kakkosnostossa 110 kilolla rinnalleveto oli päivän paras, helppo ylöstyöntö. Koska viimeisessä piti seurata itseään, pelattiin hieman ilmoittamalla ensin 112, sitten korottamalla kilolla 113. Kääntö ei ollut ihan yhtä vahva, mutta keskikroppa piti. Ylöstyöntö napsahti saksiin tässäkin yllättävän mukavasti, ja päälle vapautuneet tuuletukset. Lopputuloksena varmaankin uran paras työntöpäivä teknisesti, ja tuloksellisestikin ennätystä sivuava.

Näistä nostoista tuli siis yhteensä 90+113=203 (PR), 253,731 pistettä. Neljä kuudesta pitkästä aikaa myös kansallisella tasolla, viime kisat ovat menneet maksimissaan 2-3/6 -linjalla. Kunhan tempauksen kisatekniikan ongelmat saadaan ratkaistua, tulokset alkavat näyttää ihan toisilta. Jälkikäteen huomasin, että tänään tempausonnistumisia tuli vain tasakympin painoilla, kun lämmittelyt huomioidaan. Olisi pitänyt siis laittaa viimeiseen tempaukseen se satanen! Tämä oli kuitenkin hyvä kisa, kuten jo alussa mainitsin.


Neljännessä ryhmässä matkatoveri ja seurakaveri Nissinen nosti päivän suurimmat raudat 108+142 superiin, vaikka vastoinkäymisiä riitti väärin lastatun tangon ja sähkökatkon aiheuttaman pimeyden muodossa. Kokeneita nostajia eivät pienet hetkauta, Nissinen nostaa vaikka pimeässä!

Kokonaistuloksetkin löysivät lopulta tiensä nettiin: http://painonnosto.fi/tuloksia/3225-17-v-ja-veteraanien-etela-pohjanmaan-piirinmestaruuskilpailut-kansalliset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti