lauantai 23. elokuuta 2014

23.8. Kilpailupäivä 34/4

Se virallisempi kisadebyytti: Keljon Viestin 70-vuotisjuhlakilpailu, tai "Järvisuomen avoimet TUL:n mestaruuskisat ja kansalliset". Edelleen oltiin ilman lisenssiä, joten jäsentenväliseksihän se omalta osaltani meni, jos tarkkoja ollaan. Nostajia oli toki selvästi enemmän kuin aiemmissa epävirallisissa salikilpailuissa: 6 naista ja 13 miestä.

Oma paino vaa'alla 70,60 kg, puoli kiloa alempana kuin keväällä. Kuusysiin olisi päässyt jos olisi halunnut, mutta mitä sitä turhia. Painonveto on tällä tasolla harrastellessa turhaa hifistelyä. No, olisihan sillä saanut lopulta tässä kisassa sarjavoiton, kun nyt tuli pronssi.

23.8. - Week 34 / Day 4 - Competition

Snatch

72
75
77 miss front

Clean & Jerk

87
91
95

Ensin nostettiin kuitenkin naisten kisa. Naisten tempausten jälkeen painuin lämmittelemään, joten tuon kilpailun työntöjä ei tullut nähtyä. Kisoissa edettiin aina kierrosmuotoisesti. Omassa ryhmässäni (M62-M85) oli seitsemän nostajaa, joten nostojen välissä oli aika reipas tauko.

Tempauksen lämmittely ei ollut mikään hyvä, eihän niitä nyt tullut vedettyä loppuun. Tankojumpan jälkeen kolmella-neljälläkympillä jotain liikettä sisään. Otin kaksi ykköstä 50, 60 ja 65 kilosta, sitten pieni tauko ja yksi nosto seiskakympillä. Ensimmäinen kisasuoritus oli ihan jo asiallinen nosto, 72 kg ja tulos helpottavasti tauluun. Hieman etupainoinen veto ehkä kuitenkin. Toisella sitten ne punaiset tankoon (75), ja parempi suoritus. Viimeinen 77 tuntui myös ihan hyvältä maasta, muttei vaan tullut oikeaan paikkaan. Tempaus meni kuitenkin positiivisella arvosanalla.

Työntöön lämmittelin sitten kympin korotuksilla 70 kiloon asti, sitten vielä 75 ja 80. Hieman kiire tuli jälleen avausnostoon, olisin halunnut ottaa vielä kasiviitosen alle. Kisatyönnöt menivät kuitenkin kaikki putkeen, ylöstyönnöt selvästi loppuun asti lukkoon ja kaikista 3-0 valkoista. Viimeinen 95 oli yllättävän helppo, tässä kesän aikana ei nimittäin ole läheskään vastaavia nostoja tehty. Olisiko 91 ollut isoin treeninosto moneen kuukauteen.

Tuon jälkeen pääsikin sitten katselemaan hyvillä mielin isojen miesten (M94-M105+) ryskäämistä. LeKin superin jyrä Teemu Roininen tempasi 147 ja työnsi 195, ja kokeili vielä viimeisellään ennätystä 201 kilosta, mutta se ei tullut kunnolla rinnalle asti. Parhaan nostajan palkinto irtosi toki selvällä erolla. Muiden sessioiden kovimmat nimet olivat Tampereen Pyrinnön Jenni Puputti (F63) ja Aatu Koponen (U23 M77). Roininen ja Puputti myös kuvassa parhaan nostajan palkintojen kanssa. Jenni kasasi neljällä onnistuneella nostolla tuloksen 79 + 94 = 173, siis kolme kiloa enemmän kuin allekirjoittanut.



Tässäpä vielä koko pöytäkirja. Kuten näkyy, sieltä tuli oman sarjan pronssi ja Sinclaireissa kymmenes sija. Tulokset löytynevät piakkoin myös liiton sivuilta. (PÄIVITYS: suora linkki tuloksiin.)



Yleisarvion aika. Kukaan ei jäänyt ilman yhteistulosta, ja muutenkin nähtiin melko paljon onnistuneita nostoja. Omalta osaltani viisi kuudesta ja 75 + 95 = 170 (225,406 pistettä) on erittäin hyvä tulos, viime kuukausien treenit huomioden. Ei ihan ennätyksiä tehty (YT:ssä jäätiin yksi kilo ja Sinclaireissa pari pisteen kymmenystä), mutta maksimivoimatasoihin nähdin nostin paljon paremmin kuin kevään salikisoissa. Pienenä harmina ei edelleenkään tullut videoita omista kisasuorituksistani. Silti kaiken kaikkiaan onnistunut tapahtuma ja hieno päivä.

Eipä tässä sitten muuta kuin uutta treeniä putkeen ja ennätyksiä parantamaan. Jouluksi huippukuntoon, vai oliko se kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti