lauantai 2. joulukuuta 2017

2.12. Kilpailupäivä 48/3

Vuoden viimeinen kilpailu, ja se painonnostajan kenties kaikkein klassisin rajapyykki, 100 kilon tempaus! Se tie saapui nyt maaliinsa.

Pidettiin siis vielä joulukuun alkuun vähän totuttua isommat kisat Valorinteen yläkerrassa, kansallisina. Mukana taisi olla 22 kansallisen tason kilpailijaa ja neljä lisenssitöntä. Ensin hoidin miesten punnituksen, jonka päätteeksi hyppäsin vielä viimeisenä itsekin vaakaan: 81,2 kg.

2.12. - Week 48 / Day - Competition

Snatch

93
97
100

Clean & Jerk

110
114
118 miss jerk

Aloituspainot 93 ja 110, lähes samat kuin viimeksikin. Nyt kisa kulki kuitenkin aivan toiseen malliin kuin Seinäjoella. Kaikki tempauslämmittelyt osuvat, ja lavalla samoin. 93 helppoa, 97 vielä samaa rataa. Viimeisellä ei mitään järkeä ottaa yhtään satasta vähempää. Kaiken lisäksi siinä oli sopiva mallisuorituskin alla, nimittäin karstizz ehti minuuttia ennen ottaa tuon saman raudan. Veto toimi onneksi vielä viimeiselläkin, ja legendaarinen sata kiloa siis noukittiin. Videoita olisi kaksikin, mutta tuo etukuvakulma riittää tähän.

Tuon jälkeen selkää sai vähän jumpata ja taivutella nostokuntoon työntöä varten. Siinä onneksi avaus kuntoon nähden suhteellisen helppo 110, ja se tulikin ilman mitään ohjelmanumeroita. Tuon myötä myös ESM-raja kasiviitoseen. Toisella nostolla (114) yhteistulosennätys pois, viimeisen 118 jäi vähän ylöstyönnöstä vajaaksi jo vaikeahkon rinnellevedon jälkeen.

Viisi kuudesta on aina hyvä kisa, ei niitä kovin usein tule omalle kohdalle. Rivi oli vahvasti tempauspainotteinen 100 (PR) + 114 = 214 (PR), pisteitä 259,819 ja sarjavoitto neljän kilpailijan joukossa. Vähän voi nyt itseään kehaistakin, mutta vain #semikovatonsemikovia koska ei tässä missään Tokolan tallissa olla. Tästä onkin hyvä sitten lähteä rakentamaan tuota työntöpuolta eteenpäin.


Selvennyksenä että teksti on kirjoitettu sunnuntaina, mutta vanhojen tapojen mukaan päivätään tapahtumapäivälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti