lauantai 21. maaliskuuta 2015

21.3. Kilpailupäivä 12/4

Vuorossa vuotuinen piiriottelu keskisuomalaisten ja pohjalaisten kesken. Viideltä ylös ja kuudelta bussilla Kauhajoen suuntaan. Perillä sai jonottaa punnitukseen, sillä käytössä oli yksi vaaka ja nostajia hyvän matkaa yli 50. Sieltä saatiin kuitenkin lukema 74,4, joten siitä oli hyvä lähteä vielä porukalla lounaalle ennen kisojen alkua. Kisoissa oli siis viisi ryhmää, ja keskisarjojen 77 ja 85 miehet olivat vuorossa vasta neljäntenä.

Seiskaseiskoja oli mukana viisi, joista eteläpohjalaisten Mäki-Korpela oli selvästi ulottumattomissa, mutta kakkossija ei ihan mahdoton, sillä Keski-Pohjanmaan juniori Roukala aloitti painoista 80+110. Omani olivat ne jo etukäteen treeneissä suunnitellut 82+98. Päätavoitteinani olivat kuitenkin 1) yhteistulos, ja 2) se paljon puhuttu tulosraja 190.

Vähitellen kolmannen ryhman aikana piti aloittaa lämmittelyt. Keski-Suomen huoltotiimi Ville Hytönen ja Jyrki Kononen osoittautuivatkin siinä erittäin hyödyllisiksi, kun laskivat nostoja ja ajoittivat kaiken sopivasti. Tempausen lämmittely meni kympin hypyillä 70:een asti (viittäkymppiä otettiin useampi kerta), sitten enää 75 ja 77,5 ja odottamaan aloitusta.

21.3. - Week 12 / Day 4 - Competition

Snatch

82
86 miss front
86

Tempauksista onnistuivat ensimmäinen ja viimeinen. Avaus oli vakuuttava, mutta toisella paine ei pysynyt ihan tarpeeksi hyvin jaloilla, ja nosto jäi niukasti eteen. Kuitenkin sellainen treeneistä tuttu tuntuma että paino on helppo, pitää vain nostaa. Kolmanteen kasasin vielä kunnollisen yrityksen ja nappasin tangon kiinni. Ei mikään täydellinen, mutta riittävän hyvä suoritus. Kisaennätys kahdella kilolla! Kasikuutosta ei ole edes ihan viime aikoina treeneissä saatukaan. Työntöön lähdettiin siis asetelmasta, jossa tulosrajaan vaadittiin 104 kilon työntöä.

Tempauksen jälkeen tilanne oli se, ettei tarvinnut juuri miettiä kilpailutilannetta, sillä yhteistuloksen kolmossija näytti selvältä ja kakkonen jo epärealistiselta. Työnnön lämmittely olikin sitten jälleen lyhyt: 50 tuplaylöstyönnöllä, siitten 70, 85 ja 93. Viimeinen tuli otettua ehkä minuutin liian myöhään, mutta onneksi edeltävä nostaja epäonnistuikin 95:llä ja seurasi itseään.

Clean & Jerk

98
104 miss jerk
104

Lavalla 98 nousi helposti, eikä tuomareille jäänyt mitään epäselvää. Toiseen tietysti vaadittava kuuden kilon korotus, mutta tällä kertaa rinnalleveto oli hieman edessä ja siksi turhan vaikea. Ylöstyöntö ei mennyt enää loppuun asti. Kolmas samasta painosta, ja kaksi minuuttia aikaa. Tässä vaiheessa huoltotiimi otti kovaa roolia ja rauhoitteli nostajaa tehokkaasti! Jälleen viimeiseen yritykseen saatiin kaivettua se ekstra, joten rinnalleveto oli hyvä, ja ylöstyöntö selvästi suorilla käsillä 3-0. Kova paikka ja onnistuminen. Kisayleisö ja -tilanne tuo vaan selvästi lisää siihen hommaan, ja minun tapauksessani se kyllä parantaa suoritusta.

Sarjassa tuli kolmas sija, edelle sijoittuneet päätyivät 230:een ja 197:ään. Kuuden putkellä olisi voinus se kakkossija tulla, ja 90 tempauksessa olisi ollut varmasti mahdollinen tänään. Työnnössä oli saumaa ehkä 107-109 kiloon täydellisellä nostolla. Tulos oli kuitenkin tämä:


Kokonaiskisassa Keski-Suomeen tuli miehissä kolmas ja naisissa toinen sija. Päivän parhaan miesnostajan Jani Heikkisen 302 kilon yhteistulokseen oikeuttaneet nostot löytyvät myös alta. Naisista paras oli (tietysti) Saara Leskinen, tällä kertaa tulos oli 153. Nähtiinpä myös muutamia veteraanien Suomen ennätyksiä naisten sarjoissa.

Video, jonka Janne Riekkinen (@jariekwl) julkaisi

Loppuyhteenveto: Success! "Hyvä plus". 86 + 104 = 190, Etelä-Suomen mestaruuskisojen tulosraja oli tosiasia! Kisaennätyksiä kaikki, mukaanlukien Sinclair 244,048, jolla myös ohitin pari kilpakumppania Keski-Suomen rankingissa. Tästä lähdetään treenaamaan taas uudestaan ja korjaamaan heikkouksia. Ensin pitänee kuitenkin käydä vielä testailemassa supertotaali ensi viikon salikisoissa.

Omista kisavideoista tai niiden olemassaolosta ei ole (vielä) tietoa, Pentti Noronen kyllä kuvaili ainakin useita keskisuomalaisten nostoja. No, saa nähdä onko jollain tallessa. Linkitetään vielä tuloksiin, tuolta löytyvät kaikki: http://painonnosto.fi/tuloksia/1626-kauhajoen-kansalliset-piiriottelu

2 kommenttia:

  1. Ilmeisesti kehitystä ei vaan voi jarruttaa. Onnittelut enkoista ja tulosrajasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niinhän se vähän on että kun jaksaa käydä harjoittelemassa, niin väistämättä siinä tapahtuu jotain hyvääkin. :)

      Poista